Info

Despre crama Juhász
Despre crama Juhász
Crama Juhász , fondată în 1996 de către Attila Juhász și fratele său, în 2021 a sărbătorit 25 de ani de existență. Crama de familie a început ca o mică fermă de aproximativ 1.5 hectare. Primul mare salt în viața cramei a fost în 2002, când aproape 10 hectare de viță de vie nou plantate au intrat în producție, inclusiv unele în podgorii remarcabile precum Paptag, în timp... Citeste mai mult
Despre crama Ungvár
Despre crama Ungvár
Istorie Compania Ungvár-Pince Kft a fost fondată în anul 2005 ca o afacere de familie independentă în una dintre cele mai frumoase zone a regiunii viticolă a Munților Tokaj. Crama familiei exista încă din anii '60 pe o mică proprietate de cinci hectare, bunicul matern al lui Balázs și Zsigmond (actualii proprietari ai cramei Ungvár) a început să cultive struguri și să producă vin încă... Citeste mai mult
Despre crama Demeter
Despre crama Demeter
Crama Demeter este o cramă cu tradiție ce datează încă din anii 1800, o cramă care produce vinuri 100% artizanale obținute prin viticultură și recoltare 100% manuală . Activitatea cramei se desfășoară în regiunea viticolă Eger care este unul dintre pilonii importanți ai industriei vinicole maghiare. Rezervația Naturală Egri Kőlyuk-tető Declarată ca regiune protejată: 1998 Suprafață: 117,5 ha Caracteristicile... Citeste mai mult
Vinul roșu - Un companion pentru îmbătrânire
Vinul roșu - Un companion pentru îmbătrânire
Vinul roșu Vinul roșu este o băutură alcoolică obținută prin fermentarea strugurilor roșii. Fructele sunt zdrobite și sucul este lăsat să fermenteze împreună cu pielițele și sâmburii. Acest proces permite ca pigmenții și taninurile din pielițe să se dizolve în suc, ceea ce îi conferă vinului roșu culoarea sa caracteristică și gustul său mai intens. Vinul roșu este cel mai popular tip de vin din lume... Citeste mai mult
Despre crama Mad Wine
Despre crama Mad Wine
Mad Wine este un producător de vinuri ungurești, crama acestui producător de vinuri fiind situată în mijlocul celebrei zone viticole Tokaj din Ungaria. Arealul este faimos pentru gama de vinuri de desert obținute în cea mai mare parte din soiul Furmint și mai nou pentru producția de vinuri de Tokaj seci. Crama a fost înființată în 2009 iar clădirea cramei a fost construită în 2013 fiind una prietenoasă cu mediul... Citeste mai mult
Despre crama Ikon
Despre crama Ikon
Ikon este un producător de vinuri din Ungaria, din zona Rádpuszta, o regiune cu terenurile agricole foarte apreciate, terenuri care au fost folosite de către mănăstirea Tihany, încă din urmă cu mai multe secole, ca proprietate viticolă și unde tradiția viticulturii a renăscut în momentul în care a fost deschisă Crama Ikon, în anul 2007. Fondatorul oenolog al cramei, Janos Konyari, a lăsat copiilor săi și generațiilor... Citeste mai mult
Despre crama Grand Tokaj
Despre crama Grand Tokaj
Grand Tokaj este cel mai mare vinificator maghiar aflat în proprietatea statului maghiar. Rolul de integrator al Grand Tokaj Grand Tokaj este un producător de vin extrem de important în Tokaj-Hegyalja, iar asta se reflectă nu doar prin cantitatea mare de materii prime de bază pe care o produce, ci și în rolul integrator pe care îl joacă în regiune. Compania de stat Grand Tokaj reprezintă aproximativ 40% din producția... Citeste mai mult
Despre crama Frittmann
Despre crama Frittmann
Povestea cramei Frittmann Crama Frittmann este deținută și administrată de catre cei doi vinificatori renumiți, frații István Frittmann și János Frittmann. Diviziunea muncii în familie îl determină pe fratele mai mare István să se ocupe de podgorie și să supravegheze fabrica de îmbuteliere și logistica. János este responsabil pentru vinărie, comerț și marketing. Cei doi frați discută... Citeste mai mult
Despre crama Etyeki Kúria
Despre crama Etyeki Kúria
" Credem că viitorul este construit pe fundamentele trecutului și, prin urmare, ne străduim să lucrăm într-un spirit inovator dar respectând tradițiile și învățând din ele. " - Etyeki Kúria Povestea cramei Etyeki Kúria Crama Etyeki Kúria a fost înființată pe Öreghegy (însemnând dealul vechi) din Etyek în anul 1996. De la bun început, crama Etyeki Kúria... Citeste mai mult
Tehnologia vinului
Tehnologia vinului , numită si enologie (sau oenologie ), este știința care se ocupă cu cercetarea metodelor de preparare și păstrare a vinurilor și a produselor derivate din struguri, din must sau din vin, scopul acesteia fiind realizarea unor produse care să corespundă cu cerințele clientilor. Proveniența denumirii acestei tehnologii este limba greacă unde " oenos " înseamnă " vin " iar " logos " înseamnă " vorbire... Citeste mai mult
Istoria vinului
Scurtă istorie a vinului Vinul - această licoare ce ne încântă papilele gustative - nu a fost dintotdeauna așa. Potrivit teoriilor unor arheologi și istorici care au studiat istoria vinului, oamenii preistorici adunau din copaci fructe dulci pe care mai apoi le depozitau în diverse recipiente. După câteva zile de depozitare apărea fermentația iar sucul rezultat s-a transformat astfel într-un fel de vin "primitiv"... Citeste mai mult

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!