Despre crama Mad Wine

Despre crama Mad Wine
Mad Wine este un producător de vinuri ungurești, crama acestui producător de vinuri fiind situată în mijlocul celebrei zone viticole Tokaj din Ungaria. Arealul este faimos pentru gama de vinuri de desert obținute în cea mai mare parte din soiul Furmint și mai nou pentru producția de vinuri de Tokaj seci.

Crama a fost înființată în 2009 iar clădirea cramei a fost construită în 2013 fiind una prietenoasă cu mediul deoarece, printre altele, cea mai mare parte a energiei consumate este energie verde, energie produsă de cu un sistem solar propriu, de 50 kw. 
Crama Mad Wine are fântână proprie de apă și utilizează apa tehnologică pentru fertilizarea terenurilor proprii, pentru filtrare și curățare este folosit bentonit și zeolit. Zeolitul (un grup de minerale care reprezintă aluminosilicați naturali hidratați de calciu, stronțiu, sodiu, potasiu, bariu și magneziu) poate fi găsit în cantitate mare în podgoriile din jurul Mád-ului și cu ajutorul acestora este filtrată și apa care intră în cramă. La crama Mad Wine se folosesc diferite tipuri de butoaie pentru a găsi cele mai bune variante pentru vinurile maturate în butoi. Stejarii provin din Munții Zemplén și din alte păduri din apropiere. Pentru vinurile Mad Wine reductive sunt utilizate rezervoare de oțel de diferite dimensiuni, aceste rezervoare pot fi controlate termic (pentru căldură și răcire) datorită implementării unui sistem de control continuu al temperaturii.

Mad Wine - vinuri alese
Cel mai important aspect este ca momentul recoltării să fie cel mai potrivit în ceea ce privește nivelul de maturitate al strugurilor și al randamentului podgoriilor. Este respectată o limită de greutate de 5t/hectar pentru vinurile selectate. Strugurii sunt recoltați manual, cu un impact mecanic minim. În timpul recoltării strugurii sunt selectați, iar  strugurii copți și sănătoși sunt recoltați doar atunci când sunt produse vinuri seci. Strugurii botritizați rămân pe podgorie așteptând momentul potrivit pentru recoltare.

Boabele de pe tulpini sunt culese la locul procesării și sunt presate iar mustul obtinut este curățat și pus în rezervoare de oțel. Mustul curățat este pus apoi în butoaie de stejar. Aceste butoaie sunt puse într-un loc special cu temperatură controlată. Procesul de fermentare poate fi natural dar și controlat cu drojdii specifice. După aceea vinul nou este pus în butoaiele din pivniță. În timpul procesului de învechire vinul este degustat și analizat.

La crama Mad Wine vinurile maturate în butoi sunt obtinute în acest fel, acordând în acelasi timp o mare atenție alegerii butoaielor pentru ca acestea să fie de cea mai bună calitate. Ulterior vinurile alese sunt puse in rezervoare de otel. După tratarea vinului în rezervoare, acestea sunt îmbuteliate folosind diferite moduri de îmbuteliere. Vinurile sunt ținute apoi în sticle cel puțin 6 luni de zile, înainte ca acestea să ajungă pe piață.

Soiuri de struguri

Furmint
Soiul Furmint este unul dintre soiurile cu cel mai mare potențial din lume. Acest soi este capabil să exprime perfect mineralitatea vulcanică a zonei viticole. Crama Mad Wine produce vinuri albe seci cu o structură deosebită, mineralitate fină și eleganță la scară mare. Profitând de rezultatele cercetării de selecție, pe noile zone ale podgoriilor cramei Mad Wine sunt plantate clone mici de Furmint cu ciorchini vrac. Aceeste clone au un randament scăzut, totuși acestea dau cele mai structurate și complexe vinuri albe seci, cu un caracter elegant și mineral iar vinul îmbătrânește bine. Din soiul Furmint este obtinut vinul de bază al vinurilor dulci Mad Wine. Crama Mad Wine  produce vinuri de desert cu caracter intens fructat, proaspăt și cu aciditate răcoritoare și fină.

Hárslevelű
Soiul Hárslevelű este al doilea cel mai răspândit soi de struguri din regiunea viticolă Tokaji, după Furmint. Acest soi este, de asemenea, capabil să exprime terroir-ul. Produce un vin alb complex, bine structurat, dacă este recoltat cu un control strict al randamentului. Hárslevelű este un soi mai aromat, care prezintă și o mare profunzime atunci când este botritizat.

Sárgamuskotály
Acest soi este cunoscut și sub numele de "Muscat Blanc á Petit Grains". Crama Mad Wine deține o mică plantație de vița de vie din soiul Sárgamuskotály. Din acest soi sunt produse doar vinuri dulci, sporind aromele intense de fructe proaspete din cupajele Mad Wine.




















 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!