Crama Etyeki Kúria a fost înființată pe Öreghegy (însemnând dealul vechi) din Etyek în anul 1996. De la bun început, crama Etyeki Kúria a devenit cunoscută atât pentru respectarea tradițiilor cât și pentru adoptarea unei mentalități inovatoare. Ca o piatră de hotar importantă în istoria cramei, Etyeki Kúria a fost prima din această regiune viticolă care a plantat viță de vie Pinot noir pentru a obține vin roșu. Vinificatorul șef, Sándor Mérész, s-a alăturat echipei Etyeki Kúria în urmă cu mai bine de zece ani și începând încă de atunci el a modelat stilul unic al vinurilor Etyeki Kúria, aliniind experiențele locale cu cele mai recente descoperiri ale cercetării și cu propria sa abordare internațională. În semn de recunoaștere a muncii sale profesionale, Sándor Mérész a fost, în fiecare an din 2013, unul dintre cei cincizeci de nominalizați la premiul "Winemakers’ Winemaker" din Ungaria.
Podgoriile Etyeki Kúria
Inițial au fost două hectare, acum însă suprafața viticolă a cramei Etyeki Kúria însumează 54 de hectare, răspândite în două regiuni viticole: regiunea Etyek, unde este cultivat trio-ul Sauvignon Blanc, Chardonnay și Pinot Noir și regiunea Sopron, unde principalul soi de struguri este Kékfrankos.