Grand Tokaj



Crama Grand Tokaj

Grand Tokaj este cel mai mare vinificator maghiar aflat în proprietatea statului maghiar, fiind un gardian și protector al tradițiilor naționale de vinificație datorită poziției sale de cea mai mare cramă din regiunea istorică viticolă Tokaj-Hegyalja care inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Activitățile cramei constă în principal în vinificație și vânzarea vinului, organizarea de degustări de vinuri și cultivarea și procurarea strugurilor pentru producția de vin.

Funcționând anterior sub numele de Tokaj Kereskedőház, crama a fost modernizată începând cu anul 2013, ca parte a angajamentului companiei pentru producerea de vinuri de calitate. Procesul de transformare s-a derulat prin construirea a unui complex modern de vinificație care îndeplinește cerințele secolului XXI, precum și actualizarea imaginii corporative și de produs a cramei. Schimbarea numelui menționată mai sus fiind o piatră de hotar importantă în istoria cramei.

Modernizarea cramei a fost necesară nu doar pentru ca producătorul maghiar de vinuri Tokaj să poată pătrunde pe piața globală cu produse de un standard îmbunătățit, ci și pentru a se asigura că vinurile Tokaj își preia din nou locul cuvenit pe piața internațională a vinurilor de calitate.

Regiunea viticolă Tokaj
Tokaj-Hegyalja este prima și una dintre cele mai frumoase regiuni viticole din Ungaria, întinzându-se pe partea de sud a pantelor blânde ale Dealurilor Zemplén în triunghiul format din Tokaj, Abaújszántó și Sátoraljaújhely. Efectele benefice combinate ale podgoriilor amplasate favorabil, structura solului de origine vulcanică, razele soarelui de toamnă și umiditatea care se ridică din râul Bodrog din apropiere sunt secretul din spatele calității și caracterului special al vinului Tokaj. Tradiția de a face Tokaji Aszú, „regele vinurilor și vinul regilor”, se transmite în mare parte din tată în fiu în această regiune.

Strugurii erau cultivați pe cele 5.500 de hectare de teren cultivat ale regiunii viticole încă înainte de cucerirea maghiară, iar zona a fost prima regiune viticolă autonomă din lume. Un decret regal în acest sens a fost promulgat în 1737, care enumera 28 de așezări în împrejurimile cărora se puteau cultiva struguri potriviti pentru producerea vinului Tokaj. În 2002, Comitetul Patrimoniului Mondial UNESCO a inclus regiunea viticolă istorică Tokaj-Hegyalja ca peisaj cultural pe lista patrimoniului mondial. Supraviețuirea tradițiilor viticole care au evoluat în ultimii 1.000 de ani în forma lor originală și curată și integritatea regiunii pe parcursul unui mileniu au justificat declararea regiunii viticole Tokaj ca parte a Patrimoniului Mondial UNESCO.

Regiunea viticolă Tokaj este caracterizată de un climat continental, cu un sol din rocă vulcanică (din andezit, riolit și tuf ale acestora) și pământ negru format deasupra. În timp ce roca vulcanică bogată în minerale favorizează vinurile cu corp plin, zonele cu pământ mai bogat în sedimente depuse de vânt se potrivesc vinurilor cu un caracter mai moale.

Mai multe detalii despre crama Grand Tokaj găsiți aici: despre crama Grand Tokaj 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!