DemeterVinurile de la crama Demeter sunt vinuri 100% artizanale, obtinute prin viticultură și recoltare 100% manuală.

Tradiția cramei Demeter datează din anii 1800, când străbunicul actualului proprietar al cramei Demeter și-a dedicat viața producției de struguri și vinificației. La acea vreme, ferma familiei Demeter cultiva 1 hectar de struguri pe dealul Mész de lângă Eger.

Legătura cu linia de pivnițe Kőlyuk, unde funcționează crama de astăzi, poate fi urmărită încă din perioada de dinaintea Primului Război Mondial, când străbunicul proprietarului cramei Demeter a construit cu mâinile sale o pivniță în această zonă. Această pivniță are și o importanță istorică, a supraviețuit nevătămată Celui de a II-lea Război Mondial. Până în prezent, familia Demeter își produce vinurile aici, această zonă, în pivnița de acum lângă rezervația naturală Kőlyuktető, în partea de sud a orașului Eger, o pivniță de 110 metri lungime care a câștigat în 2001 premiul „Cea mai frumoasă cramă din Eger”.

Astăzi activitatea cramei se desfășoară pe o suprafață de 7.5 ha cultivată cu soiuri ca Eged-Hegy Kékfrankos, Merengő Cabernet Franc, Hárslevelű, Menoire și Turán, în podgoria Nagyaszó, la granița Egerului. Crama produce 80.000 de sticle de vin în fiecare an. Crama se bazează în întregime pe viticultură manualăCsaba Demeter, tânărul proprietar al cramei, a câștigat titlurile de "Vinificatorul maghiar al anului 2010" și "Producătorul de vin Egri al anului 2014". A absolvit ca tehnician de vinificație la Budafok, dar lucrează în podgoria și pivnița familiei de când era copil. Conduce pivnița Demeter din 1996 și produce vinurile acesteia până în zilele noastre. În anul 1996, când a preluat gestionarea pivniței de la tatăl său, a început să cultive struguri și să facă vin într-un mod modern.

Pentru mai multe detalii despre crama Demeter și podgoriile sale, faceți click aici: Despre crama Demeter

Afiseaza: 1-10 din 10 produse

 Filtre

Hanga

48,00 RON

Mámor

48,00 RON

Rosé

48,00 RON

Manna

48,00 RON

Ajna

48,00 RON

Turán

85,00 RON

XY

187,00 RON

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!