Despre crama Ungvár

Despre crama Ungvár
Istorie
Compania Ungvár-Pince Kft a fost fondată în anul 2005 ca o afacere de familie independentă în una dintre cele mai frumoase zone a regiunii viticolă a Munților Tokaj. Crama familiei exista încă din anii '60 pe o mică proprietate de cinci hectare, bunicul matern al lui Balázs și Zsigmond (actualii proprietari ai cramei Ungvár) a început să cultive struguri și să producă vin încă de atunci dar, la acea vreme, în cantități mici și cu tehnologie manuală.

Moștenire
Legătura nepoților, Balázs și Zsigmond, cu regiunea viticolă este hrănită de experiențe definitorii din copilărie: s-au născut și au crescut acolo, au învățat aceste îndeletniciri încă din copilărie și începând tot de atunci s-a dezvoltat dragostea pentru cultivarea strugurilor și producerea vinului astfel încât, cu toate că în prezent se dezvoltă în direcția tehnologiilor moderne, aceștia au tinut ca pentru a păstra tradițiile această moștenire să fie înglobată în tehnologiile moderne de azi.

La început au făcut pași mici, au început procesarea prin închirierea unei crame și au crescut cantitatea prin cumpărarea de struguri, apoi, pas cu pas, după achiziționarea în 2016 a actualei crame din Olaszliska, care acum are o capacitate de 30.000 hl, au început să dezvolte o tehnologie modernă, reductivă, împreună cu cele 2.5 milioane de sticle vândute anual, toate acestea la un nivel care îndeplinește cele mai înalte așteptări de calitate și tradiție a regiunii viticole Tokaj.



Tradiție și familie
3 membri ai familiei își împart sarcinile împreună: imediat după absolvirea facultății, Balázs a început să lucreze cu vinificarea și dezvoltarea tehnologiei ca vinificator șef, Zsigmond cu îmbutelierea, cultivarea strugurilor și logistica, în timp ce mama celor doi supraveghează procesele administrative.

Pe lângă cultivarea și cumpărarea strugurilor, ei înșiși verifică și supraveghază fiecare etapă a procesului de vinificare și îmbuteliere, în special detaliile, astfel încât pe masa consumatorilor să ajungă vinuri proaspete și fructate, vinuri de cea mai bună calitate.

Tehnologie reductivă
Pe lângă rezervoarele de ultimă generație din oțel inoxidabil, refrigerate și încălzite, și echipamentele de prelucrare a strugurilor, tehnologia de vinificație a cramei include, de asemenea, învechirea tradițională în butoaie, producând astfel cele mai bune vinuri.

Cea mai mare parte a selecției include vinuri fructate, cu fermentație reductivă, proaspete, tinere și ușor de băut, vinuri moderne, care răspund așteptărilor consumatorilor. Pe lângă cele două soiuri celebre din regiunea viticolă, Furmint și Hárslevelű, Sárgamuskotály-ul (Muscatul Galben) a devenit acum și el unul dintre vinurile preferate ale consumatorilor.

Vinurile finite și crama îndeplinesc întotdeauna cele mai înalte cerințe de calitate ale partenerilor, audituri și teste de laborator.



Prezent
Vinurile din rezervoare și butoaie sunt îmbuteliate cu ajutorul celei mai moderne linii de umplere în vid, astfel încât, datorită tehnologiei sterile și curate, aceeași calitate este livrată pe masa consumatorilor și în sticlă.

Pe piața din Ungaria produsele sunt disponibile în cele mai mari magazine dar și în magazinele mai mici de vânzare cu amănuntul, dar vinurile de la crama Ungvár au succes nu doar în rândul consumatorilor maghiari ci și pe piețele de export, cele mai populare vinuri de Tokaj sunt disponibile deja de câțiva ani pe piețele din Polonia, Rusia, Serbia, Croația, Slovacia, Cehia, iar de foarte curând și în România.

Acordând întotdeauna atenție celor mai înalte așteptări de calitate și bazându-se pe vechea tradiție a regiunii viticole, crama Ungvár a devenit unul dintre cei mai mari jucători de pe piața vinurilor din Tokaj, atât pe piața din Ungaria cât și în alte țări din Europa.

Planurile de viitor
În anul 2022 podgoriile cramei Ungvár au crescut, aceștia au plantat aproape 10 hectare de struguri noi și spun că vor continua la fel și în viitor. Obiectivul cramei fiind ca vinul de Tokaj să însemne același lucru pentru fiecare generație: experiența consumului de vin de calitate.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!