Despre crama Juhász

Despre crama Juhász
Crama Juhász, fondată în 1996 de către Attila Juhász și fratele său, în 2021 a sărbătorit 25 de ani de existență. Crama de familie a început ca o mică fermă de aproximativ 1.5 hectare. Primul mare salt în viața cramei a fost în 2002, când aproape 10 hectare de viță de vie nou plantate au intrat în producție, inclusiv unele în podgorii remarcabile precum Paptag, în timp ce o cramă modernă a fost construită în pivnița de pe Kőlyuktető din Eger. Anul 2010 a fost, de asemenea, un an de importanță excepțională. Acesta a fost momentul în care a fost lansat Juhász Rosé, aducând popularitate națională vinăriei. În 2018, cea de-a doua generație Ádám Juhász a preluat conducerea cramei și vinificația. În același an, a fost predată noua instalație de vinificație a cramei, care dispune de unele dintre cele mai avansate tehnologii din țară. În prezent, vinurile fraților Juhász sunt produse din fructele a aproape 350 de hectare de viță de vie. Acestea sunt renumite pentru calitatea lor înaltă, pentru fructele pure și pentru caracterul inconfundabil al soiului. De asemenea, vinurile fraților Juhász au câștigat numeroase medalii la numeroase concursuri de vinuri maghiare și internaționale.



Podgoria de 350 de hectare a cramei Juhász se află în regiunea viticolă Eger. Cele mai importante podgorii ale cramei Juhász sunt situate la marginea orașului Eger, Egerszalók, Egerszólát, Demjén, Nagytálya, Andornaktálya și Maklár. Soiurile negre cultivate includ Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Portugieser, Zweigelt, Blauburger și Merlot, care constituie o bază excelentă pentru producerea Egri Bikavér. Vinurile albe ale cramei Juhász sunt produse din Muscat Ottonel, Irsai Olivér, Olaszrizling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris și Leányka. Crama Juhász deține atât podgorii vechi, cât și podgorii nou plantate. Pentru noile plantații sunt folosite metode de cultivare de ultimă generație. Aceste podgorii sunt cultivate în cadrul programului de agromediu. Viile sunt pregătite cu ajutorul VSP și Guyot. Cele mai importante două podgorii ale cramei Juhász sunt Paptag (10 ha) și Gesztenyés (6 ha), nume cunoscute de mulți. Aceste două podgorii produc în fiecare an vinurile roșii de top ale cramei Juhász.

Regiunea viticolă Eger, cu cele 6.040 de hectare de podgorii, se află în nord-estul Ungariei, pe versanții vestici ai Munților Bükk, la 120 km de capitala Budapesta. Este împărțită în două districte în ceea ce privește protecția originii: Eger și Debrő. Acesta include orașul Eger și alte 19 orașe și sate mici. Este locul de naștere al unor vinuri excelente, de înaltă calitate și elegante, pe care solurile de argilă brun-roșiatică și vulcanice le înzestrează cu arome extrem de bogate și complexe. Orașul și împrejurimile sale sunt o regiune viticolă istorică renumită, unde tradițiile viticulturii și ale producției de vinuri excelente datează de o mie de ani. Regiunea viticolă Eger a cunoscut o dezvoltare extrem de rapidă în urma schimbării regimului, suprafața sa fiind, de asemenea, crescută semnificativ prin replantarea în cele mai bune podgorii atât a soiurilor de struguri vechi, cât și a celor noi.

De asemenea, crama Juhász dispune de un centru de ospitalitate cu numeroase facilități. Acesta nu numai că evocă o atmosferă clasică de pivniță de vinuri, dar îi ajută pe vizitatori să descopere regiunea viticolă, podgoriile cramei Juhász și să urmărească drumul strugurilor de la recoltare și până la îmbuteliere. Colțurile intime de degustare a vinurilor oferă locuri excelente pentru degustări individuale, în timp ce impunătoarea sală de degustare este, de asemenea, ideală pentru prieteni, familie și evenimente corporative, precum și pentru recepții și nunți exclusive de până la 100 de persoane.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!