Etyeki Kúria Winery funcționează în Etyek din 1996, pe Öreghegy. Respectând tradițiile, crama a devenit cunoscută de la bun început pentru abordarea sa inovatoare. Ca o etapă importantă în istoria Etyeki Kuria, au fost primii din regiunea viticolă care au plantat struguri pinot noir pentru a face vin roșu. Mai târziu, vinificatorul șef, Sándor Mérész, s-a alăturat echipei și a modelat stilul unic al vinurilor Etyeki Kuria, aliniind experiențele locale cu cele mai recente descoperiri ale cercetării și cu propria sa abordare internațională. În semn de recunoaștere a muncii sale profesionale, Sándor Mérész a fost unul dintre cei cincizeci de nominalizați la „Premiul Vinificatorilor” în fiecare an din 2013. Podgoriile Etyeki Kuria - suprafața inițială de producție de 2 hectare a ajuns acum la 54 de hectare, viticultura are loc în două regiuni viticole, pe lângă trioul Etyek sauvignon blanc, chardonnay și pinot noir, în zonele Sopron soiul de struguri dominant este cel francez albastru.Vezi mai multe produse
Vinurile Frittmann sunt produse într-o întreprindere de familie din Soltvadkert, localitate care se află în cea mai mare regiune viticolă din Ungaria: Kunság. Părinții și bunicii fraților Frittmann au lucrat în viticultură și vinificație, iar cea mai nouă generație Frittmann urmează și ea tradiția. Cei doi fii mai mici au studiat vinificația și acum participă activ la munca de zi cu zi de la Frittmann Winery. Până în prezent, casa de vinuri Frittmann are 50 de hectare de podgorii proprii și are parteneri calificați de la care integrează struguri de bună calitate în producția de vin.
János Frittmann a fost premiat în 2007 pentru prima dată cu premiul "Vinificatorul anului" din regiunea viticolă Kunság. A fost un punct important pentru întreaga regiune Kunság. În 2013 Frittmann s-a extins cu o pivniță deschisă pentru tururi cu ghid și un magazin de vinuri, astfel încât oaspeții să poată vedea procesul de vinificare.Vezi mai multe produse
Tokaj-Hegyalja este prima și una dintre cele mai frumoase regiuni viticole ale Ungariei, regiunea întinzându-se peste pantele blânde de sud ale dealurilor Zemplén în triunghiul format din Tokaj, Abaújszántó și Sátoraljaújhely. Efectele benefice combinate ale poziției podgoriilor situate favorabil, structura solului de origine vulcanică, razele soarelui de toamnă din regiune și umiditatea care se ridică din râul Bodrog din apropiere sunt secretul din spatele calității și caracterului special al vinului Tokaj. Tradiția de a face Tokaji Aszú, „regele vinurilor și vinul regilor”, se transmite în regiune de la tată la fiu. Chiar înainte de cucerirea maghiară, strugurii au fost cultivați pe cele 5.500 de hectare de terne din regiunea viticolă, iar zona a fost prima regiune viticolă din lume. În 1737 a fost promulgat un decret regal în acest sens, care enumera 28 de așezări în împrejurimile cărora puteau fi cultivați struguri adecvați pentru producerea vinului Tokaj. În 2002, Comitetul Patrimoniului Mondial UNESCO a inclus regiunea istorică a vinului Tokaj-Hegyalja ca peisaj cultural pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Supraviețuirea tradițiilor viticole care au evoluat în ultimii 1.000 de ani în forma lor curată, originală și integritatea regiunii de-a lungul unui mileniu au justificat declararea regiunii viticole ca parte a patrimoniului mondial UNESCO. Regiunea viticolă este caracterizată de un climat continental, cu o bază din rocă vulcanică (de andezit, riolit și tufuri ale acestuia) și sol negru format pe aceasta bază. În timp ce roca vulcanică bogată în minerale favorizează vinurile pline, puternice, zonele cu pământ mai slab se potrivesc vinurilor cu un caracter mai moale.Vezi mai multe produse
Casa de vinuri Ikon (Rád Ikon) se află pe teritoriul istoric al Rádpuszta, regiune care aparținea de foarte multe secole mănăstirii Tihany ca proprietate viticolă, iar tradiția viticulturii a renăscut în 2007, când casa de vinuri Ikon a fost deschisă. Enologul Janos Konyari, fondatorul case de vinuri, a dus mai departe moștenirea transmițând copiilor săi și generațiilor viitoare viziunea, experiența și pasiunea sa pentru producția de vin. Podgoria neîntreruptă de 35 de hectare a casei de vinuri Ikon este o bijuterie unică pe malul de sud lacului Balaton. Înconjurată de un mediu natural încântător, moșia, precum și clădirile cramei sunt o priveliște fermecătoare a regiunii Lacului Balaton în ultimul deceniu. Casa de vinuri Ikon s-a angajat să împărtășească experiența de a ne bucura de vinuri de calitate. Misiunea asumată de casa de vinuri Ikon este să ofere produse excelente la prețuri accesibile.Vezi mai multe produse
Crama Juhász a fost înființată în 1996 de către frații Attila și Ádám Juhász. A început ca o fermă mică de 1.5 hectare iar mai apoi crama a cunoscut dezvoltări semnificative de-a lungul anilor. În 2002, au fost plantate aproape 10 hectare de viță de vie, inclusiv în podgorii remarcabile precum Paptag, iar o cramă modernă a fost construită în pivnița Kőlyuktető din Eger. Anul 2010 a marcat lansarea Juhász Rosé, câștigând popularitate națională. În 2018, Ádám Juhász a preluat conducerea cramei, care dispune de tehnologii de vinificație avansate. Crama folosește aproape 350 de hectare de viță de vie, producând vinuri apreciate pentru calitatea lor înaltă și caracterul inconfundabil.
Podgoriile de 350 de hectare ale cramei Juhász se află în regiunea Eger și includ soiuri negre cum ar fi Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Portugieser, Zweigelt, Blauburger și Merlot. Vinurile albe sunt produse din Muscat Ottonel, Irsai Olivér, Olaszrizling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris și Leányka. Crama Juhász combină metode tradiționale cu tehnologii moderne pentru a obține vinuri premiate la nivel național și internațional. Cele mai notorii podgorii ale cramei Juhász sunt Paptag (10 ha) și Gesztenyés (6 ha), cunoscute pentru producerea vinurilor roșii de top.Vezi mai multe produse
Regiunea viticolă Tokaj este o regiune viticolă situată în partea de nord-est a Ungariei, în sudul și la sud-estul poalelor Munților Zemplén. Regiunea viticolă Tokaj are 5500 hectare, 87 km lungime și 3-4 km lățime între Muntele Abaújszántó, Muntele Sátoraljaújhely Sátor și Munții Tokaj Kopasz. Vinurile seci și dulci de clasă mondială pot fi produse aici datorită solului vulcanic specific care se află in aceasta zonă.
Casa de vinuri MAD-Wine a fost înființată în 2009 iar clădirea cramei a fost construită în 2013. Cea mai mare parte a energiei utilizate în procesul de fabricație și în activitățile adiacente este produsă de MAD-Wine cu un sistem solar de 50kw de capacitate.
De asemenea, MAD-Wine are o fântână de apă proprie și folosește apa tehnologică pentru fertilizarea plantațiilor. Pentru filtrare și curățare foloseste bentonit și zeolit. Zeloitul se găsește în cantitate mare în podgoriile din jurul Mád și este filtrată și apa care intră în cramă. MAD-Wine folosește butoaie realizate din diferite specii de lemn pentru a găsi cele mai bune esențe de lemn pentru învechirea vinului în butoaie. Stejarii provin din Munții Zemplén și din alte păduri din apropiere. De asemenea sunt folosite rezervoare de oțel de diferite dimensiuni pentru vinurile reductive, aceste rezervoare pot fi controlate ca temperatură, avand astfel un controlul complet și continuu pentru căldură și răcire.Vezi mai multe produse
Vinuri de la crama Montium. Vinuri unguresti din podgoriile Montium din regiunea Tokaj.
Montium - un nume latin, medieval, care înseamnă munte, înălțime. Au trecut deja mai bine de 10 ani de când provocarea pentru MONTIUM a fost aceea de a face vinuri deosebite, unice, fidele numelui său, evitând șabloanele obișnuite plate și mediocre. Crama Montium funcționează pe o proprietate de 5 ha în partea de sud-vest a regiunii viticole Tokaj, prima regiune viticolă închisă din lume. Vinurile MONTIUM sunt produse numai din struguri cultivați în propria plantație ECO. Crama Montium crește mineralitatea vinurilor prin restrângerea puternică a recoltei, iar prin alegerea zilei perfecte de recoltare încearcă să crească aroma fructată a vinurilor, echilibrul de acid, alcool și zahăr natural rezidual.
Prin fermentare spontană, încearcă să crească unicitatea, bogăția aromelor naturale și complexitatea.
Crama Montium oferă un produs cu adevărat special, prelucrat manual!Vezi mai multe produse