Juhász Rosé este un vin rosé sec perlant, cu adaos de dioxid de carbon, un vin de la crama Juhász, obținut din soiurile Kékfrankos, Merlot, Portugieser și Cabernet Sauvignon din regiunea viticolă Eger din Ungaria. Este un vin cu arome suculente de căpșuni și zmeură, arome care devin și mai intense și mai crocante datorită adaosului de dioxid de carbon. Este unul dintre vinurile emblematice ale cramei Juhász, un vin realizat cu cea mai mare grijă an de an. Este recomandat să îl beți la o temperatură de 10-11°C. Timpul optim pentru consum este de 1-2 ani de la îmbuteliere.
Vinificare: strugurii sunt recoltați la un pH de 3.2, după care se desciorchinează, se zdrobesc și se lasă la macerat pe pielițe pentru a obține culoarea perfectă. După curățarea mustului, fermentația este controlată la 10-14 °C cu ajutorul unei drojdii specifice. În cele din urmă, vinul este pregătit pentru îmbuteliere prin filtrare și tratament la rece. Înainte de îmbuteliere, vinul este carbonatat la 2 bar pentru a asigura efervescența perfectă pentru acest vin spumant.
Caracteristicile recoltei: recolta 2020 a fost remarcabilă pentru vinurile albe și rosé ale cramei Juhász. În zona cramei Juhász, o vară umedă a fost urmată de o vară caldă și lungă, ceea ce a însemnat că materiile prime pentru rosé au ajuns la crama Juhász într-o stare perfectă de coacere, pentru prelucrarea ulterioară.
Vin cu indicație geografică protejată.
Produs unguresc.
Conține sulfiți.
Informatii conformitate produs