Bikavér Selection este un vin roșu sec de la crama Demeter, un vin roșu matur, învechit în butoaie noi de stejar, fructat, picant, foarte corpolent, cu miros de afine, căpșuni și prune uscate, cu gust de prune uscate, cuișoare și căpșuni, un vin obținut dintr-un amestec de soiuri Kékfrankos (58%), Cabernet franc (15%), Menoir (15%) și Turán (12%) din regiunea viticolă Eger din Ungaria.
Bikavér Selection este un vin obținut prin viticultură și recoltare 100% manuală, artizanală.
Numele "Selection" înseamnă că vinificatorul a gustat vinurile de bază Bikavér (Sânge de taur) din toate butoaiele (numărul acestora poate fi de la 50 la 100 de butoaie) și selectează cele mai bune vinuri, iar din acestea până la urmă alege un Bikavér (Sânge de taur) „de top”. Selecția este întotdeauna un vin roșu foarte corpolent, matur, cu aromă de prune uscate și cu acel gust de dulceață de prune coapte specific unui vin de top de acest fel.
Vin cu indicație geografică protejată.
Regiunea viticolă: Eger, Ungaria.
Conține sulfiți.
Vinificație: fermentare în cuvă deschisă cu batere manuală, învechire în butoaie noi de stejar 2~2,5 ani
100% viticultură manuală
100% recoltare manuală
Miros: afine, căpșuni, prune uscate
Gust: prune uscate, cuișoare, căpșuni
Temperatură de consum: 18 °C
Asociere mâncare: carne roșie, bucătărie maghiară